Названо продукти, з якими найкраще їсти картопляне пюре / колаж УНІАН з фото ua.depositphotos.com

Після того, як стало відомо, яка картопля найкорисніша, багатьох цікавить, з чим же цей продукт найкраще поєднувати.

Дипломований дієтолог Top Nutrition Coaching Кортні Пелітера порекомендувала їсти пюре з цього овочу з хорошими джерелами білка, пише PBN. "...я б порекомендувала поєднувати картопляне пюре з чимось на кшталт квасолі чи тофу, щоб забезпечити додатковий білок і довше зберігати відчуття ситості", - зазначила експерт.

Дієтолог з Top Nutrition Coaching Даніель Сміт додала, що вуглеводи, які містяться в картоплі, можуть забезпечити швидкий заряд енергії, допомогти у вправах на витривалість і, зокрема, необхідні для роботи нашого мозку.

Відео дня

"Картопля містить різні сполуки, зокрема флавоноїди, каротиноїди та фенольні кислоти, які діють як антиоксиданти", - пояснює експертка. За її словами, ці речовини здатні допомогти знизити ризик хронічних захворювань шляхом боротьби з окислювальним стресом в організмі (клітини не можуть впоратися з тим, що виділяється більше активних форм кисню, і через це відбувається пошкодження клітинних структур, - Ред.).

Цікаві новини - сьогодні це варто прочитати

Раніше журналісти з'ясували, як правильно відпочивати.

За словами доктора, фахівця з медицини сну і доцента кафедри неврології в Школі медицини Університету Дьюка Марджорі Солтіс, чітких правил щодо того, скільки можна лежати під ковдрою після пробудження, немає. Експертка зазначила, що 30 хвилин - це "хороший поріг" для такого заняття.

Вас також можуть зацікавити новини: