Крістел Субота втратила 38,5 кг приблизно за 8 місяців і дякує за це ходьбі / Колаж УНІАН, фото Instagram committochangewithcrystel

Американка Крістел Субота з Атланти, яка після народження двох синів набрали у вазі, змогла схуднути на 38 кілограмів завдяки 7 простим крокам. Дотримуючись власних правил на шляху схуднення, вона досягла бажаного за 8 місяців.

Жінка називає свій план "кришталевим" зрозумілою інструкцією, яку до снаги виконувати звичайній людині. У чому полягала її система, 40-річна Субота розповіла в інтерв'ю західним ЗМІ. 

"Я якось звикла думати, що велика вага - це те, з чим я буду залишатися до кінця свого життя, але потім у мене спрацював перемикач... Я втомилася від виправдань і втомився відчувати себе непотребом. Мені було 39 років, у мене були діти, які заслуговують на найкраще... Я була пригнічена, але вирішила, що раз зосереджуся на чомусь одному", - цитує New York Post

Змінювати життя Крістал почала в січні 2023 року. Тоді її вага сягала 102,5 кг.

7 правила для схуднення від Крістел 

  1. Жінка припинила їсти на ніч. Між вечерею та сном в неї було чотири години інтервалу. 
  2. Таким чином перед сніданком вона не їла 16 годин (снідала десь з 10:30 ранку, а вечеряла разом с родиною десь о 17:30-18:00). Зранку, приблизно о 7:30, Крістал дозволяла собі каву. Обід теж мала.
  3. Крістел обмежила раціон до одного "не водного" напою в день. Кава та чай без цукру не рахувалися та не вважалися обмеженням.
  4. Якщо жінка відчувала голод, а час їсти ще не наставав - пила воду. Субота рекомендує випивати за день достатню кількість води. На вагу у 100 кг вона пила приблизно 3 літри. "Я п'ю воду, коли відчуваю голод, і порушую дієту в особливих випадках, цей режим вже став моєю другою натурою", - пояснила жінка.
  5. Субота почала активно ходити. За тиждень проходила від 15 до 30 миль активним кроком. Це приблизно 6,8 км на день, якщо ходити щодня.
  6. Жінка рахувала калорії та обмежувала споживання цукру до 30 грамів на день.
  7. Субота почала займатися силовими тренуваннями, щоб привести тіло в форму. 

Наразі американка вже 15 місяців живе у такому режимі. Субота каже, що відшліфувала свої звички й тепер їй не важко їх дотримуватися.  

Свій результат Крістал продемонструвала на сторінці в Instagram. Зараз вона популярний блогер, який допомагає та мотивує інших порадами. 

Як схудла Крістел Субота / фото Instagram committochangewithcrystel

Скільки кроків проходити в день - стратегія для лінивця

Дослідження науковців свідчать про те, що схуднути здатні навіть люди "лінивиці", адже не слід обов'язково находжувати 10 тисяч кроків для результату. На думку вчених, ця норма дещо популяризована медичними організаціями. Вчені не заперечують користь від того, що людина починає ходити більше.

Водночас вони радять починати з маленьких активних прогулянок, тоді досягти більших норм буде легше, якщо ви раніше вели сидячий спосіб життя. Деталі про це та плюси від ходьби - в матеріалі

Вас також можуть зацікавити новини: