Фото УНІАН

Про це повідомляє сайт організації.

Мінінфраструктури розробило та надіслало на погодження АМУ проект Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо тарифоутворення у сфері міського та автомобільного транспорту», яким пропонується передати повноваження щодо затвердження порядку (методики) розрахунку тарифів на послуги міського електричного та автомобільного транспорту від центрального органу виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері транспорту, до виконавчих органів сільських, селищних, міських рад.

Асоціація розглянула цей законопроект і в цілому підтримала пропозиції Міністерства - це дозволить органам місцевого самоврядування оперативно враховувати особливості соціально-економічної стану окремих населених пунктів.

Відео дня

Втім, експерти АМУ зауважують, що концентрація повноважень розробки та затвердження методики розрахунків тарифів і затвердження самих тарифів в одному органі, несе корупційні ризики.

Розробникам законопроекту запропоновано розділити ці повноваження між представницькими та виконавчими органами місцевого самоврядування. Зокрема, пропонується повноваження щодо затвердження порядку (методики) розрахунку тарифів надати сільським, селищним, міським радам, а функції щодо розгляду, перевірки та затвердження тарифів, відповідно до порядку (методики), залишити за виконавчими органами цих рад.