Суд не дозволив Трампу видобувати нафту в Арктиці / aspekty.net

Федеральний суддя Аляски оголосив, що розпорядження президента Дональда Трампа про скасування заборони на видобуток нафти й газу в Арктичному та Атлантичному океанах було незаконним. Таким чином, розробка покладів енергоносіїв на 51,7 мільйона гектарів федеральних вод знову опинилася під забороною.

Як пише Washington Post, рішення, яке ухвалила окружний суддя Шерон Глісон, — це вже третя юридична поразка для політики Трампа щодо енергетики й довкілля за останній тиждень. Також суд заблокував рішення про передачу територій заказника National Wildlife Refuge на Алясці для спорудження автомобільної дороги.

Читайте такожТанення льодів оголило поля Арктики, що ховалися під ним 40 тисяч років

Відео дня

Інший окружний суддя Люїс Бабкок, призначений на посаду ще президентом Рональдом Рейганом, виніс вирок, що Бюро з управління землями й Лісове господарство США незаконно схвалили видобуток газу на заході штату Колорадо. Згідно з ним, чиновники неадекватно проаналізували вплив на дику природу і клімат, коли складали плани щодо видобутку.

Адміністрація Трампа скасувала низку рішень Барака Обами щодо збереження довкілля.

Читайте такожНафта дорожчає через санкції США проти Ірану

Але федеральний суд виступив проти цих змін через порушення юридичних і процесуальних вимог, винісши близько двох десятків вироків. Видання визнає, що якщо Білий дім подасть апеляцію до Верховного суду, у нього буде юридична перевага. Втім, всі ці процеси значною мірою уповільнять спроби збільшити видобуток викопного палива в США.