REUTERS

Представники держав-членів G7 у неділю, 25 серпня, заявили про бажання надати допомогу країнам, на території яких знаходяться дощові ліси Амазонії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Як підкреслив президент Франції Емманюель Макрон на полях саміту в Біарріце, фінансова і технічна допомога "великої сімки" "як можна швидше" повинна бути спрямована в країни, які потребують допомоги через пожежі.

Відео дня

За його словами, Колумбія вже звернулася до міжнародного співтовариства із закликом про допомогу в гасінні пожеж.

Читайте такожТрамп запропонував президенту Бразилії допомогу в гасінні пожеж в Амазонії

"Тому ми повинні продемонструвати нашу готовність", - заявив Макрон.

Він підкреслив, що країни-члени "великої сімки" на даний момент підтримують контакт з усіма державами, на території яких простягаються ліси Амазонії, обговорюючи з ними деталі надання технічної та фінансової допомоги в гасінні пожеж.

Планується, що для боротьби з лихом буде задіяний "міжнародний механізм мобілізації".

Як повідомляв УНІАН, Болсонару звинуватив французького колегу Еммануеля Макрона в колоніальній ментальності після призову в терміновому порядку обговорити на саміті "Групи семи" у Біарріц пожежі в лісах Амазонії.

У Європейській комісії заявили про глибоку стурбованість пожежами в Амазонії і підтримали термінове обговорення проблеми на саміті G7 у ці вихідні у Франції.

Національний інститут космічних досліджень Бразилії (INPE) заявив, що в період з січня по серпень 2019 року в країні було зареєстровано близько 73 000 лісових пожеж.