В Обухівському районі горить понад 1,4 гектара торфовищ / фото ДСНС

У Голосіївському районі Києва погіршився стан повітря через пожежу на торфовищах в Обухівському районі на Київщині.

Читайте такожУ 500 разів вище норми: в Одеській області СБУ попередила загрозу серйозного радіаційного забруднення (відео)Про це повідомляє прес-служба Київської міської держадміністрації (КМДА).

«Наразі в селі Романків, що в Обухівському районі, горить понад 1,4 гектара торфовищ, гасіння продовжується. Через погодні умови та велику площу загоряння спостерігається погіршення повітря у Голосіївському районі міста Києва», – зазначили у КМДА.

Відео дня

На місце направлено «Київський лабораторний центр МОЗ України» та лабораторію КАРС «Київська служба порятунку» для проведення замірів.

Фахівці нагадують, що у випадках задимленості краще обмежити перебування на відкритому повітрі, дітям і вагітним жінкам слід відмовитися від тривалих прогулянок; тримати вікна зачиненими, особливо вночі і вранці.

При відкритті вікон радять завішувати кватирки зволоженою тканиною і періодично її змінювати; ввімкнути системи кондиціонування та очищення повітря; проводити вологе прибирання, а також збільшити споживання рідини до 2-3 літрів на день для дорослих.

Якщо у людини з’явилася задишка, кашель або безсоння, необхідно звернутися до лікаря.

Як раніше повідомляв УНІАН, Україна з самого ранку 21 жовтня накрита хмарою чадного газу.