Будівництво комплексу з переробки рослинних відходів має вирішити питання з опалим листям / flickr.com/photos/nikki__

Депутати Київської міської ради затвердили перелік природоохоронних заходів у місті Києві на 2019-2020 роки, серед яких, зокрема, будівництво комплексу з переробки та утилізації рослинних відходів.

Як передає кореспондент УНІАН, рішення підтримали 78 з 81 зареєстрованого в залі депутата Київради.

Читайте такожВ Австралії повернули у дику природу сімох врятованих пінгвінят (відео)

Відео дня

Будівництво комплексу з переробки рослинних відходів має вирішити питання з опалим листям, що накопичується в місті.

Природоохоронні заходи фінансуватимуться з Київського міського фонду охорони навколишнього природного середовища.

Як зазначив начальник управління екології та природних ресурсів виконавчого органу Київради (КМДА) Андрій Мальований, який доповідав з питання, програмою заходів передбачається, що цього року буде продовжено роботи, які були розпочаті минулого року. Це зокрема, обстеження та розчищення русла річки Либідь, розчищення та ремонт споруд на озері Голубе та благоустрій озер у парку Нивки.

«Загалом, відповідно до запропонованого порядку, заплановано розчищення та благоустрій озер у Солом’янському, Подільському, Оболонському районах. Також маємо облаштувати систему поливу в парку "Позняки" на Дарниці. Звісно, заплановані заходи з демеркуризації промислового майданчика ВАТ “Радикал”, як одного із найбільших екологічних проблем Дарницького району. Йдеться про вивіз ртутовмісних речовин з території заводу”, - сказав Мальований.