В районі місця аварії судна встановлені захисні бар'єри / фото twitter.com/raulclementelh

Уряд Еквадору в понеділок, 23 грудня, ввів режим надзвичайної ситуації на островах Галапагос після аварії баржі з майже 2500 літрами дизельного палива на борту в районі острова Сан-Крістобаль, пише DW.

Ці острови з 1987 року включені в список Всесвітньої спадщини Організації Об'єднаних Націй з питань освіти, науки і культури (ЮНЕСКО) через їх унікальні природні об'єкти.

Читайте такожЕкзотичні красунчики: ТОП-5 найбільш незвичайних птахів (відео)

Відео дня

Співробітники національного парку, розташованого на території островів, повідомили в мікроблозі Twitter, що в районі місця аварії встановлені захисні бар'єри і використовуються абсорбенти для поглинання фракцій нафти.

В міністерстві охорони навколишнього середовища Еквадору в свою чергу запевнили в тому, що ситуація знаходиться під контролем.

"Ми робимо негайні дії для зниження екологічного ризику через аварію баржі Orca", - написав глава міністерства Рауль Ледесма Уерта.

Баржа затонула 22 грудня біля пірсу на острові Сан-Крістобаль, після того як під час вантаження на неї впав підйомний кран. Члени екіпажу врятувалися, один з них отримав поранення.