У Харкові пелікан святкує день народження / фото zoo.kharkov.ua/

День народження рожевого пелікана відсвяткували в Харківському зоопарку: рік тому він став першим представником свого виду, що народився тут майже за півстоліття.

Про це повідомляє сайт зоопарку.

Читайте такожУ Харкові зелена мавпа поставила на вуха мало не весь торговий центр (відео)

"Цього дня ми чекали з особливим хвилюванням. Адже сьогодні виповнюється рік нашому рожевому пелікану Малюкові. Малюк - перший пелікан, який народився в Харківському зоопарку за майже 50 років утримання цих птахів. Його поява на світ стала справжнім святом", - ідеться в повідомленні.

Архівне фото новонародженого пелікана / скрін відео objectiv.tv

Як зазначається, пір'я птаха стане рожевим до трьох років, а зараз воно кольору кави з молоком. У віці 3-4 років можна буде визначити і стать. Утім, враховуючи, що Малюк уже зараз переріс своїх батьків, можна припустити, що це самець.

За перший рік життя пелікан навчився плавати і "рибалити". Смакові пріоритети не змінилися: як і в ранньому дитинстві, Малюк найбільше любить рибу путасу та бичків.

Подарунок пелікану / фото zoo.kharkov.ua/

Подарунком до дня народження став рибний торт у вигляді серця. На березі Малюка і його родичів чекали кілька сортів риби, в тому числі бички. Але оскільки на людях людей пелікани полюбляють позувати, повагом плаваючи на ставку, святкове частування було з'їдено пізніше, без сторонніх очей.