Укргідрометцентр прогнозує дефіцит води в річках у весняно-літній період / znaj.ua

Міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель назвав можливу посуху через нестачу води в річках серйозним викликом для України, оскільки такої теплої та безсніжної зими в Україні давно не було.

Читайте такожТемпература світового океану досягла рекордного рівняПро це сказав він на презентації онлайн платформи Eco Platform.

«З точки зору можливої посухи, ми проводили в рамках діяльності Водагентства нараду. Це серйозний виклик, якого в країні раніше не було. Така зима була колись у дев'яностих роках. Цей момент обговорюється з точки зору того, щоб збільшувати меліорацію і збільшувати площі під зрошення», - сказав він.

Відео дня

За словами міністра, проблему ідентифіковано, тепер міністерство намагається визначити, як з нею боротися.

Довідка УНІАН. Через аномально теплу зиму у 2020 році та недостатню кількість опадів для наповнення річок, Укргідрометцентр прогнозує дефіцит води в річках у весняно-літній період.

Є висока ймовірність формування низької весняної повені, що може мати суттєві і довготривалі негативні наслідки: значно ускладниться процес наповнення Дніпровського каскаду, що вплине на забезпечення водою населення і водомістких секторів економіки у літньо-осінній період. У разі спекотної і сухої погоди влітку, маловоддя весняного періоду може перейти у маловоддя (гідрологічну посуху) літа-осені.