Пожежа тривала багато годин / фото: УНІАН

В Одеській області поліція почала розслідування за фактом підпалу території Нижньодністровського природного парку.

Як повідомили УНІАН у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, в результаті пожежі, яка почалася 1 квітня, в районі 43-45 км траси Одеса - Рені вигоріло 10 га унікальної природної екосистеми Нижньодністровського національного природного парку.

Відзначається, що під час пожежі загинула велика кількість птахів, які зараз на гніздах висиджують пташенят.

Відео дня

На місці події працювали рятувальники і слідчо-оперативна група Білгород-Дністровського відділу поліції.

Провадження відкрито за ч.1 ст.252 (умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об'єктів природно-заповідного фонду) Кримінального кодексу України.

У рамках досудового слідства призначено ряд експертиз, проводяться заходи із встановлення осіб, причетних до загоряння.

У поліції акцентують, що до 15 червня в екосистемах введено режим тиші - не можна шуміти чи іншим чином порушувати спокій лісових мешканців.

Як повідомляв УНІАН, рано вранці 1 квітня загорівся Нижньодністровський національний природний парк (Одеська обл.). Зокрема, сталося загоряння водно-болотних угідь поблизу автодороги Одеса - Рені на території зазначеного заповідника в Білгород-Дністровському районі.

У зв'язку з відсутністю під'їзних шляхів до вогнищ загоряння рятувальники не могли приступити до гасіння. Пожежа тривала багато годин.

Довідка УНІАН. Нижньодністровський національний природний парк розташований на території Білгород-Дністровського, Біляївського та Овідіопольського районів Одеської області. Парк створено в 2008 році. Площа - 21 311,1 га. Північна частина Дністровського лиману, що в складі парку, має статус водно-болотних угідь міжнародного значення, відповідно до Рамсарської конвенції, з особливим охоронним режимом.