Задимленість сталася через пожежу в Чорнобильській зоні / фото МВС України

Задимленість у Києві внаслідок лісової пожежі в Чорнобильській зоні триватиме ще декілька днів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час онлайн-брифінгу повідомив начальник Головного управління ДСНС у Київській області Василь Слободяник.

Читайте такожУ Києві – підвищена загазованість повітря, ситуація повторюватиметься найближчими днями

Відео дня

«Кожного ранку в результаті атмосферних явищ місто Київ затягує димом, який не дає людям дихати, особливо людям, які хворіють на астматичні хвороби. 4 квітня на території зони відчуження силами ДСНС та підрозділами Державного агентства України з управління зоною відчуження забезпечено гасіння складної пожежі, яка прийшла до нас з території Житомирської області», - сказав він.

Слободяник додав, що на сьогодні в зоні відчуження досі горять два осередки трав’яного настилу площами 5 та 15 гектара - в районі річки Гризля та в районі сіл Олександрівка й Поліське.

«Відкритого горіння лісу немає, зараз спостерігається тління залишків сухих дерев, трави, болотистої місцевості та торф’яників… В останні дні дме північно-західний або північний вітер, тому дим і доходить до Києва», - зауважив він.

Як припустив Слободяник, якщо напрямок вітру не зміниться, то така ситуація зберігатиметься ще декілька днів.

Він додав, що ситуація контрольована, рятувальники не дадуть вогню розповсюдитися.

«Суттєвих перевищень вмісту хімічних або біологічних речовин у повітрі в населених пунктах Київської області немає. Якщо брати норму за «1», то перевищення в деяких населених пунктах, які поруч із осередками горіння, - «1,05», тобто є незначне підвищення цих речовин. Не можна казати, що їх взагалі немає», - додав Слободяник.

Як повідомляв УНІАН, пожежа в Чорнобильській зоні почалась 4 квітня, тоді площа, охоплена вогнем, становила 20 гектарів.

Сьогодні вранці в ДСНС повідомляли, що площа пожежі зменшилась до близько 10,5 гектарів.

До гасіння вогню залучено 120 осіб та 29 одиниць техніки, зокрема вертоліт Мі-8.