Пожежа в Чорнобильській зоні завдала значних втрат / МВС

У мережі опубліковано відео масштабної пожежі в Чорнобильській зоні відчуження.

Запис опубліковано на сторінці Чорнобильського біосферного заповідника в Facebook.

"В останні дні рятувальники збилися з ніг, гасячи в тому числі пожежу на території Чорнобильського заповідника. Зйомки з дрону показують, що вогонь прийшов з-за меж зони відчуження. Вітер моментально роздмухав некероване полум’я, яке перекинулось на дерева і посунулось в зону. Займання охопило територію у декілька десятків гектарів. В епіцентрі пожежі підвищився радіаційний фон. Щоправда, за його межами – радіація в нормі", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожПожежі у Чорнобилі та Києві: рівень забруднення повітря різко підскочив (відео)

Співробітники зазначають, що рятувальникам вдалося загасити відкритий вогонь, проте збитків вже завдано. У тому числі - живому світу заповідника. "Це людське варварство с присмаком попелу давно час присікати. Інакше незабаром оглянемось навколо і побачимо не весняну зелень, а чорні згарища", - зазначили в установі.

Як повідомляв УНІАН, правоохоронці затримали підозрюваного у спричиненні пожежі у Чорнобильській зоні, внаслідок якої було знищено 5 га лісництва. Як пояснив затриманий поліцейським, він задля забави в трьох місцях підпалив сміття та траву.