Reuters

Про це повідомляє Російська служба BBC.

У результаті нападу постраждав глава програми російського відділення Greenpeace по особливо охоронюваним природним територіям.

Читайте такожУ сибірських лісах Росії знайшли "ворота до пекла" - величезну вирву глибиною в 120 метрів (фото)

Відео дня

"О 1:07 ночі на сплячий табір, розташований поруч з Великим Кирпильским лиманом в районі хутора Садки Приморсько-Ахтарського району, напали вісім молодих людей міцної статури в масках. Вони побили кілька людей, пошкодили кілька автомобілів, в один з яких кинули світлошумову гранату, а також інше обладнання", - йдеться в повідомленні "Ековахти".

Спеціаліст по природоохоронному законодавству РФ Михайло Крейндлін після нападу був госпіталізований зі струсом мозку. З важкими травмами госпіталізований ще один еколог.

"У них були палиці, ножі, пістолети. Пошкодили машини, порізали колеса, порізали намети, побили людей. Говорили, що якщо ми не заберемось звідси до ранку, то ніхто нас більше не знайде, щоб ми забиралися "в свою Америку, в свою "пендосию". На воротах фарбою написали "Тут "пендосы", - розповів керівник проекту протипожежної організації "Greenpeace Росії" Григорій Куксін.

Екологи проводять в регіоні протипожежну експедицію.

У четвер, 8 вересня, активісти повідомили, що в їхній табір приїхали люди, що назвалися "козаками". Вони почали перешкоджати екологам, називаючи їх "зрадниками батьківщини" і не випускаючи з табору.

Нагадаємо, комунальне підприємство по утриманню зелених насаджень Подільського району Києва встановило факт незаконної вирубки дерев на схилах Старокиївської гори.