Фото відділу комунікації ГУНП Тернопільської області

У Тернополі громадські активісти спільно з рибалками спіймали трьох чоловіків, які на території дальнього пляжу, неподалік веслувальної бази, виловлювали рибу сітями.

Як повідомили УНІАН у відділі комунікації ГУНП Тернопільської області, правопорушників затримали в ніч з 24 на 25 травня.

За словами директора громадської організації «Скеля» Андрія Об'єщика, браконьєри намагалися втекти та сховатися у приміщенні бази. Проте активісти викликали слідчо-оперативну групу, патрульних і представників муніципальної поліції.

Відео дня

Читайте такожВ Одеській області десятки дельфінів загинули в сітках браконьєрів

Під час огляду приміщення бази правоохоронці вилучили близько 15 сіток, більшість з яких ручної роботи, лебідку, биту, гаки для пошуку сіток, шнурки та інше обладнання для незаконної риболовлі. Також вилучили незаконний улов: дев'яносто чотири лящі, судака, пліток, окуня та рака. Більшість рибин були з ікрою.

За даними Андрія Об'єщика, сума збитків сягає 32 тис. грн., адже ринкова ціна ляща становить 301 гривню за штуку, а судак вартує майже 900 гривень.

Громадський активіст вважає, що незаконний вилов тривав постійно з метою промислового виробництва.

Читайте такожЖитомирські прикордонники разом з поліцією затримали браконьєрів поблизу зони відчуження

Правоохоронці встановили особи браконьєрів. Двоє з них - працівники веслувальної бази. Директор закладу запевнив, що уже готує наказ про їхнє звільнення.

За фактом браконьєрства розпочато кримінальне провадження.

Як повідомляв УНІАН, в Україні до 10 червня заборонений масовий вилов риби у зв'язку з нерестом.

Фото відділу комунікації ГУНП Тернопільської області