Ситуація на Донбасі залишається вкрай напруженою / фото facebook.com/oleksandr.turchynov

Глава Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурул Апакан закликав всі сторони військового конфлікту на Донбасі докласти всіх зусиль для захисту об'єктів інфраструктури, щоб не допустити виникнення екологічної катастрофи.

Про це сказано в заяві Апакана на сторінці місії в Facebook.

Читайте такожПід Маріуполем ситуація залишається найнапруженішою – штаб АТО

Відео дня

«Захист об'єктів цивільної інфраструктури є важливим не лише для благополуччя всіх, хто проживає в Донецькій і Луганській областях, а й з огляду на те, що викликані конфліктом пошкодження водоочисних споруд, хімічних заводів і сільськогосподарських підприємств становлять серйозну загрозу для навколишнього середовища. Пошкодження будь-якого з цих об'єктів може призвести до екологічної катастрофи, що, в свою чергу, поставить і без того постраждале населення з обох боків лінії зіткнення в ще скрутніше становище», - зазначив Апакан.

Він нагадав, що сьогодні Всесвітній день охорони навколишнього середовища і закликав сторони конфлікту докласти всіх зусиль для захисту життєво важливих об'єктів цивільної інфраструктури і, таким чином, зберегти навколишнє середовище.