Біля берегів Каліфорнії стався витік нафти / фото REUTERS

Біля узбережжя Південної Каліфорнії стався витік нафти, що призвів до забруднення Тихого океану й загибелі риби і птахів.

Мер міста Гантінгтон-Біч Кім Карр, зазначила, що в море витекло 3 тисячі барелів нафти, а площа нафтової плями охоплює близько 13 квадратних миль Тихого океану, пише Reuters. Вона назвала цей інцидент "екологічною катастрофою".

"Наші водно-болотні угіддя деградують, і частини нашої берегової лінії тепер покрита нафтою", - сказала Карр.

Читайте такожРозлив нафти біля берегів РФ у Чорному морі загрожує дельфінам (відео)

Океан та берегова лінія пляжу були закриті на невизначений термін, зазначає Bloomberg. Влада Каліфорнії заборонила рибальство на прибережних територіях, які постраждали від розливу.

Витік стався приблизно за 8 кілометрів від узбережжя Гантінгтон-Біч через прорив підводного трубопроводу, що пов'язаний із нафтовою вишкою Elly, котра почала працювати в 1980 році. Генеральний директор Amplify Energy Мартін Вілшер, якій належить нафтова платформа, сказав, що трубопровід закрили, а залишок нафти видалили. Він додав, що дайвери все ще намагаються визначити, де й чому стався розлив.

Як зазначає Associated Press, берегова охорона США повідомила про нафтову пляму в суботу, 2 жовтня, зранку. Хоча люди, які живуть і працюють у цьому районі, сказали, що помітили масляний блиск та запах важкої нафти ще в п’ятницю ввечері. Тож вони вважають, що влада недостатньо швидко відреагувала на витік, який AP називає одним із найбільших в новітній історії Каліфорнії.

Кім Карр заявила, що популярні серед серфінгістів пляжі можуть залишатися закритими тижнями або навіть місяцями.

Влада міста Лагуна-Біч оголосила ввечері у неділю, що всі пляжі будуть закриті для відвідувачів, пише CNN. А в місті Ньюпорт-Біч рекомендували людям уникати контакту з океанською водою та забрудненими районами пляжу.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Ізраїлі в результаті розливу нафтопродуктів з невстановленого джерела забруднено 150 км берегової лінії, загинуло багато тварин, в тому числі занесених до Червоної книги.

Вас також можуть зацікавити новини