Більшість землян стурбовані змінами клімату / фото NASA

67% жителів Землі стурбовані глобальним потеплінням і стрімким зникненням видів фауни та флори.

Про це свідчать дані опитування ЮНЕСКО "Світ у 2030 році", участь у якому взяли 15 тисяч осіб, передає Центр новин ООН.

Друга за значущістю глобальна проблема, на думку жителів Землі, - це конфлікти й насильство. На третьому місці - дискримінація та нерівність, на четвертому - нестача води, продовольства й житла.

Відео дня

Багато респондентів вважають, що ключ до розв'язання світових проблем - у хорошій освіті. Більшість жителів планети також думають, що для вирішення глобальних завдань необхідна міжнародна співпраця. Однак лише 25% опитаних вірять у те, що країни зможуть домовитися одна з одною.

Читайте такожНаскельні малюнки, піраміди та глиняні будівлі: названо пам'ятки ЮНЕСКО, які зникнуть через зміну клімату

Експерти ЮНЕСКО також спробували з'ясувати, які сфери людського життя повинні принципово змінитися в найближче десятиліття. 47% респондентів відповіли, що в світлі пандемії серйозні реформи повинні відбутися в сфері освіти.

45% опитаних вважають, що люди повинні кардинально змінити своє ставлення до природи. Ще 40% жителів планети думають, що набагато більше уваги необхідно приділяти співпраці в науковій сфері та обміну даними.

У регіоні Східної Європи в опитуванні ЮНЕСКО взяли участь майже 2 тисячі осіб, більшість (62%) - жінки. Жителів цього регіону більше, ніж інших, турбують такі проблеми, як дезінформація та обмеження свободи слова, а також питання міграції та мобільності.

Вас також можуть зацікавити новини