krymr.com

Як повідомили Крим.Реалії місцеві рибалки, рівень води у водосховищі вперше за багато років опустився набагато нижче основи греблі, поблизу водойми вже з'явився стійкий запах гниючих прісноводних молюсків, що опинилися на суші.

У Білогірському районі окупованого Криму за останні три місяці було мало дощів. При цьому місцеві Білогірське і Тайганське водосховища поповнюються водами найбільшого на півострові джерела Карасу-Баші, який живиться карстовими водами великого плато Карабі-Яйла. Вода з цих водосховищ активно спускається для наповнення Північно-Кримського каналу.

krymr.com

У той же час, за інформацією рибалок, у змілілій водоймі досі добре ловиться риба, і навіть трапляються дуже великі щуки. Фотографію свого улову, щуки вагою 7 кілограмів, виловленої в Білогірському водосховище, опублікував в соціальній мережі «ВКонтакте» один з місцевих рибалок.

Відео дня

Білогірське водосховище – одне з найбільших водосховищ Криму, було наповнено в 1970 році для зрошення сільськогосподарських земель. Відокремлене від Тайганського водосховища невеликим перешийком.

Читайте такожУчені відзначають, що рівень води в Байкалі може знову знизитися

У 2014 році була вибудувана схема перекидання вод Білогірського і Тайганського водосховища в Північно-Кримський канал, що дозволило забезпечити водою Феодосію, Керч і Судак.

Раніше УНІАН повідомляв, що за словами місцевих жителів, рівень води знижується щодня, такого тут не пам'ятають останні 15-20 років.