Правоохранители открыли уголовное дело / СБУ в Житомирській області

Уночі 1 липня в Олевському районі  Житомирщини рейдова група працівників ГУНП Житомирщини, обласного Управління захисту економіки Нацполіції та спецпризначенців затримали УАЗ з двома  копачами. В автівці виявили старательське обладнання.

Про це УНІАН повідомили у відділі комунікацій Головного управління Нацполіції у Житомирській області.

Відео дня

"Відпрацьовуючи територію неподалік села Обища, близько півночі 1 липня рейдувальники помітили автомобіль УАЗ, який щойно виїхав з лісу на дорогу. Для перевірки поліцейські подали сигнал зупинки транспортного засобу. Утім, керманич УАЗа проігнорував вимогу правоохоронців і продовжив рух. Після нетривалого переслідування транспортний засіб таки зупинили",- сказано у повідомленні.

Читайте такожУ бірманському бурштині виявили крихітне доісторичне пташеня (фото)

У салоні знаходилося двоє молодих людей: за кермом – 23-річний житель Лугинського району та 17-річний пасажир, житель Олевщини. 

Під час огляду транспортного засобу працівники слідчо-оперативної групи виявили та вилучили набір старательського знаряддя: мотопомпу, пожежні рукави, забірник, металеві тички та інше.

За вказаним фактом нині розпочато кримінальне провадження за ст.15 (Замах на злочин) ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України.

Чинним законодавством за порушення правил охорони або використання надр  передбачено покарання від значного штрафу (від 400 до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) до обмеження чи позбавлення волі на строк до 3 років.

Як повідомляв УНІАН, у Житомирській області створять підприємство, яке буде видобувати бурштин.