У Мінську у дворі однієї з багатоповерхівок знайшли пластикове відро з ємностями зі знаком «Небезпечно. Радіоактивні речовини або іонізуюче випромінювання».

Читайте такожСБУ в Івано-Франківській області вилучила з незаконного обігу ядерні матеріали

Попередні виміри показали перевищення радіаційного фону на відстані одного метра від ємностей в чотири рази. Про це повідомляє TUT.BY.

Прибулі фахівці з хімічного і радіаційного захисту на контейнерному майданчику виявили пластикове відро білого кольору зі скляними і пластиковими ємностями всередині.

«Попередні виміри показали перевищення радіаційного фону на відстані одного метра від ємностей в чотири рази. У двох метрах від них радіаційний фон не перевищував норми», - розповіли в МНС.

Всього було виявлено п'ять ємностей з порошкоподібними речовинами: ураніл хлористий - 2 банки (по 1 кг), ураніл азотнокислий - 1 банка (1 кг), ураніл сірчанокислий - 1 банка (1 кг), уран 3-кислий - 1 банка (1 кг).

Після вилучення ємностей був проведений вимір фону на контейнерному майданчику - радіаційний фон в нормі. Всі ємності були відправлені в Об'єднаний інститут енергетичних і ядерних досліджень.

Як повідомляв УНІАН, раніше СБУ запобігла реалізації в Україні радіоактивної речовини Радій-226.