/ Фото mvs.gov.ua

Радіаційний фон у Києві та на території Чорнобильської зони відчуження станом на 7.00 перебуває на безпечному рівні, не перевищує норму.

Як повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій, у Києві 12 мікрорентген на годину (безпечний рівень радіаційного фону до 30 мікрорентген на годину). У місті Чорнобиль - 23 мікрорентгени на годину (безпечний рівень радіаційного фону до 50 мікрорентген на годину). На промисловому майданчику Чорнобильської АЕС - 59 мікрорентген на годину (безпечний рівень радіаційного фону до 140 мікрорентген на годину).

Як повідомляв УНІАН, 28 квітня на території комплексу лісового господарства «Чорнобильська пуща» в зоні відчуження і безумовного (обов'язкового) відселення в районі сіл Буряківка, Рудня-Іллінецька, Глінка, Луб'янка Іванківського району на площі близько 320 га виникла пожежа. 29 квітня о 10.30 пожежу було локалізовано.

Відео дня

30 квітня ДСНС повідомила, що підвищення радіаційного фону через пожежі в Чорнобильській зоні відчуження та Київській області не зафіксовано.

Довідка УНІАН. Зона відчуження ЧАЕС, що також називається Чорнобильська зона відчуження - заборонена для вільного доступу територія, що зазнала інтенсивного забруднення радіонуклідами внаслідок аварії на атомній електростанції. Зона включає в себе північ Іванківського району Київської області, де розташовані безпосередньо електростанція, міста Чорнобиль та Прип'ять, північ Поліського району Київської області.