REUTERS

В Дубаї набув чинності закон, що зобов'язує власників земельних ділянок і підрядників використовувати в будівництві тільки екологічно безпечний цемент. Таку постанову місцева влада прийняла з метою активізації впровадження сучасних нешкідливих технологій в містобудуванні, повідомляє ecotown.

Читайте такожУ Дубаї побудують перший в світі готель на сонячній енергії

У муніципалітеті Дубая наголошують, що використання «зеленого» цементу є обов'язковою умовою для отримання дозволу на будівництво. Місцева влада перевірятиме якість цементу безпосередньо на будівельних майданчиках. Компаніям, які порушили закон, будуть загрожувати штрафи і заборона на проведення робіт.

Відео дня

Екологічно чистий цемент, формула якого була розроблена три роки тому в Німеччині, являє собою матеріал, властивості якого не поступаються або перевершують властивості звичайного цементу. При цьому «зелений» цемент робиться з використанням переробленої вторсировини, що дозволяє істотно скоротити споживання природних ресурсів, води і енергії.

Влада Дубая запевняє, що викиди вуглекислого газу в атмосферу при виробництві «зеленого» цементу на 80% менші, ніж при виготовленні традиційного будівельного матеріалу.

Важливим є також те, що такий цемент стійкий до впливу солі. Крім того, матеріал добре переносить високу температуру.

У муніципалітеті говорять, що виробничих потужностей в ОАЕ більш ніж достатньо. Емірат здатний виробляти 39 млн тонн цементу в рік при реальному попиті в 19 млн тонн. «В ОАЕ працюють 12 заводів з виробництва цементу. Всі вони вже готові до виробництва «зеленого» цементу», - заявив помічник генерального директора з питань інженерії та планування муніципалітету Дубая.