В окупованій Макіївці розорюється велика кінна школа, коням нічого їсти / novosti.dn.ua

В окупованій бойовиками «ДНР» Макіївці опинилася на межі розорення велика кінна школа «Локомотив». Через брак фінансування та погані умови утримання коні голодують та хворіють.

Про це з посиланням на підконтрольні бойовикам ЗМІ повідомляють «Новини Донбасу».

Читайте такожОкупанти зазнали масштабних втрат на Донбасі, у бійців ООС — четверо поранених

Відео дня

Зазначається, що спеціалізованій дитячо-юнацькій школі «Локомотив» наступного року виповниться 60 років. Тренери щодня проводять заняття для більш ніж 150 учнів. Зараз в школі утримуються понад 100 коней.

Лікувати тварин доводиться часто через погані умови утримання. Проблеми виникли з належною підстилкою в стайнях - без неї у коней починають гнити копита. Крім того, коні недоїдають.

«Зараз великі проблеми з кормами. Вийшло так, що у нас не залишилося запасу кормів. Батьки дітей купили сіно, я роздаю його коням нашої групи. Підгодовуємо хто чим може. Усі коні їдять овес, і в середньому це 6 кілограмів в день. Сіно — від 7 кілограмів в день і не обмежене. Зараз вони стільки не отримують. Зараз, може бути, 2-3 кілограми вони отримують сіна на день», — розповіла тренер школи Інга Овсієнко.

Самі стайні вже кілька днів перебувають в аварійному стані, їх стіни руйнуються підтіками та тріщинами.

Раніше повідомлялося, що вартість квартир в окупованому Донецьку впала в кілька разів і зрівнялася з вартістю квартир в райцентрах і селищах міського типу.