Иллюстративная фотография / flickr.com/photos/chuckthephotographer

У ці дні сайменська нерпа починає своє гніздування на озері Саімаа. Всесвітній фонд дикої природи WWF сподівається, що люди будуть уникати пересування на берегах островів. Це необхідно для того, щоб нерпи могли гніздувати у спокої. Бельки мають народитися в сніговому гнізді в лютому–березні, пише Yle.fi.

Фонд дикої природи сьогодні оголосив про початок періоду гніздування сайменской нерпи, під час якого їм не можна заважати.

"У попередні роки штучні замети виявилися дуже потрібними, але поведінка людини, особливо - катання на снігоходах, може звести нанівець роботу з охорони природи. Нашим оголошенням ми хочемо закликати людей уникати пересування поряд з берегами островів", - говорить начальник охорони природи фонду WWF Ярі Луукконен.

Відео дня

В цьому році в Східній Фінляндії не випало досить снігу, і Лісове управління прийняло рішення про спорудження штучних заметів у всьому регіоні Саімаа..

Фахівці сподіваються, що кучугури, яких цієї зими спорудили близько 200, допоможуть нерпі знайти відповідні гнізда. Без штучних заметів у тюленя не було б достатньої кількості місць, придатних для гніздування. Ситуація може і зараз погіршитися за теплої погоди.