Острови розташовуються з боку Румунії щодо навігаційного фарватеру Дунаю \ studlive.by

На річці Дунай виявлено два нові острови.

Про це повідомила прес-служба державної установи «Держгідрографія».

Згідно з повідомленням, два нові острови, що утворилися в районі 76-78 км Кілійського гирла Дунаю, виявили фахівці одеського підрозділу держустанови.

Відео дня

Передбачається, що острови з'явилися внаслідок природних руслових процесів, які суттєво впливають на формування рельєфу дна Дунаю.

Читайте такожНад Одещиною пролетіла найбільша зграя рожевих фламінго (фоторепортаж)Острови розташовуються з боку Румунії щодо навігаційного фарватеру річки Дунай.

«Оскільки на цій ділянці Дунаю проходить державний кордон між Україною і Румунією, про нові ділянки суші до відома поставлено ​​Державну прикордонну службу України. Крім того, інформацію надано для обробки в рамках роботи Змішаної українсько-румунської прикордонної комісії та врахування при підготовці проектів документів демаркації державного кордону між Україною і Румунією», - сказано в повідомленні.

Як зазначається, нові острови виявлено внаслідок аналізу матеріалів гідрографічних робіт і спостережень на місцевості, а також даних дистанційного зондування землі (космічної зйомки) української ділянки Дунаю.

Вас також можуть зацікавити новини