Білокрила качка / Фото Wikimedia Commons

У камбоджійському заповіднику Кулен-Промтеп виявили дуже рідкісних білокрилих качок. На фото каченя вибирається з дупла разом з матір'ю.

Раніше фахівці розмістили поруч дві фотопастки, які й зловили момент, повідомляє організація Wildlife Conservation Society.

Читайте такожОсиротілий, але живий: у США врятували левеня, яке постраждало від лісових пожеж (відео)

Відео дня

Загалом у цьому гнізді вивелися п'ять пташенят, кажуть природозахисники. Щоб опинитися на землі, їм довелося стрибати з чотирьохметрової висоти. Чисельність дикої популяції цього виду не перевищує тисячі особин, то ж поява нових пташенят значно підвищує його шанси на виживання.

На перший погляд, птахи можуть здатися звичайними домашніми качками, але насправді вони є одними з найрідкісніших водоплавних птахів у світі. Колись вони мешкали на території від Індії до Індонезії. Така ситуація склалася через вирубку старих дерев, що ростуть біля води, в дуплах яких білокрилі качки й гніздяться.

Білокрила качка з пташеням / Фото Wildlife Conservation Society

Дослідники підкреслюють, що розмноження білокрилих качок стало можливим завдяки співпраці з людьми з сусіднього села.

Через природоохоронний проект, що запустили у 2010 році, місцеві жителі отримують гроші від туристів, які приїхали подивитися на рідкісних птахів. Це мотивує їх захищати качок і середовище їх проживання. Крім того, організація оплачує роботу охоронців з-поміж жителів села, які стежать за добробутом знайдених гнізд. 

Вас можуть зацікавити наступні новини: