Рідкісний білий пінгвін помічений в Антарктиді / скріншот

Рідкісний повністю білий пінгвін, який блукав по чилійській Антарктиді, був знятий на відео.

На кадрах, зроблених на початку січня, видно самку виду Дженту, яка зазвичай відрізняється чорно-білими пір'ям і білою плямою на маківці, пише Independent.

"Кожен день Антарктида і це прекрасне місце дивують нас чимось новим",-сказав Уго Алехандро Харріс Герра, кухар чилійської армії, який зняв на відео пінгвіна.

Цей екземпляр, зареєстрований на базі Габріеля Гонсалеса Відела, в основному білий через лейцизм, генетичне захворювання, викликане частковою втратою пігментації оперення або хутра тварин. Лейцизм зустрічається рідко, оскільки він викликаний рецесивним геном і може полегшити полювання на тварин хижакам.

За словами ветеринарного лікаря Дієго Пеналози, цей стан відрізняється від альбінізму, оскільки тварини зберігають нормальний колір очей.

Пінгвіни в Антарктиді - деталі

Національний антарктичний науковий центр опублікував нове відео з пінгвінами біля станції "Академік Вернадський". Кадри зняли українські біологи Тарас Перетятко та Вадим Ткаченко. На відео можна побачити як дорослих пінгвінів, так і пташенят.

"На відео є і зовсім дорослі пташенята, і ще крихітні. І дуже цікавий момент, як пінгвін годує своїх малюків. Гарного перегляду", - додали вони.

Вас також можуть зацікавити новини: