Ілюстрація REUTERS

В Україні почався глобальний процес зі скорочення викидів парникових газів, в який залучені провідні металургійні компанії світу та нашої країни.

Як передає кореспондент УНІАН, про це на міжнародному форумі в Києві "Декарбонізація сталевої індустрії: виклики для України", організованому в партнерстві з компанією "Метінвест", сказав директор GMK Center Станіслав Зінченко.

"Є глобальний тренд - це декарбонізація, боротьба зі зміною клімату. Тобто це зелена трансформація світової економіки. Всі компанії світу: енергетичні, металургійні, хімічні, цементні та інші - починають розробляти й впроваджувати технології. Саме ці технології при тому ж обсязі виробництва повинні генерувати менше викидів, менше пилу, газу і викидів", - сказав він.

Відео дня

Читайте також"Метінвест" шукає айтішників для реалізації екологічних проектів на "Азовсталі"За його словами, партнери форуму-компанії "Метінвест", "Інтерпайп", Ferrexpo та інші компанії з Європи - підтримали ідею провести форум з декарбонізації в Україні.

"В Україні дуже багато розмов на рівні емоцій: "потрібно стати зеленими" і екологічними", але це завжди питання величезних інвестицій і дуже складних технологій. Нам вдалося сьогодні перший раз в історії України зібрати представників усіх металургійних компаній по всьому ланцюжку. У тому числі світові компанії, які виробляють і генерують нові рішення і нові технології для того, щоб обговорити, який шлях буде в України, і які технології будуть застосовуватися", - пояснив він.

Зінченко додав, що із самого ранку на форум приїхали понад 100 учасників як з України, так і з інших країн світу.

Генеральним партнером Форуму виступила Міжнародна гірничо-металургійна група "Метінвест".