Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, про це під час круглого столу повідомив президент асоціації «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) Алекс Ліссітса.

«Корупція в АПК процвітає на всіх фронтах. За скромними підрахунками «Українського клубу аграрного бізнесу», якщо взяти весь ланцюжок «від поля до столу» у нас щорічно втрачається від 3 до 5 млрд дол. на корупційних потоках», - сказав Ліссітса.

За його словами, за час роботи попереднього складу Кабінету міністрів, ніяких помітних зрушень у вирішенні цієї проблеми не було.

Відео дня

Читайте такожПорошенко заявив, що причина бідності більшості українців - корумпованість чиновників

«Якщо в березні, після Майдану, був визначений проміжок часу, коли за реєстрацію договорів оренди не брали (хабарів - УНІАН), то ми знаємо, що зараз усе повернулося назад», - сказав президент УКАБ.

Тому боротьба з корупцією у країні, у тому числі і в АПК, на думку Ліссітси, має стати ключовим завданням нового уряду і парламенту.

Читайте такожПайєт: корупція є більшою загрозою майбутньому України, ніж російські танки

Читайте також142-ге місце зі 175 країн світу за Індексом сприйняття корупції за 2014 рік

У жовтні у країні була прийнята та підписана президентом низка антикорупційних законів. Зокрема, вони передбачають створення в Україні Національного антикорупційного бюро України та Національного агентства з питань запобігання корупції.