Можна очікувати, що урожай ранніх зернових буде не нижче торішнього / фото УНІАН

Українські аграрії завершили весняну посівну кампанію 2019 року, загальна посівна площа сільськогосподарських культур становить 27,7 мільйона га, повідомила прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Читайте такожВ Україні з 10 червня набуде чинності новий стандарт на пшеницю

"За попередніми даними, вся посівна площа сільськогосподарських культур у всіх категоріях господарств під урожай 2019 становить близько 27,7 мільйона га, або на рівні 2018 року. Зернові культури посіяні на площі 14,8 мільйона га, технічні – 9,2 мільйона га, що на рівні минулого року. Структура посівних площ в останні роки оптимізована і значно не змінилася", - сказано в повідомленні.

Відео дня

У прес-службі з посиланням на заступника міністра агрополітики Володимира Топчія додали, що, враховуючи хід весняно-польових робіт і перезимівлю озимих культур, можна очікувати, що урожай ранніх зернових 2019 року буде не нижче торішнього.

Як повідомляв УНІАН, 2 травня українські аграрії завершили сівбу ранніх ярових культур, засіявши 2,1 мільйона га.

Урожай зернових в Україні у 2018 році становить рекордні 70,1 мільйона тонн.

Раніше Укргідрометцентр повідомив, що ранні ярі зернові у деяких західних областях України потребують пересівання через негоду.

У 2019 році експерти прогнозують зменшення врожаю зернових на 2,4% у порівнянні з минулим роком - до 68,4 мільйона тонн.