Аграрії протестують на головних магістралях України / фото з прес-служби поліції та соціальних мереж

На знак протесту проти продажу землі аграрії перекрили дороги у 13 областях України.

Як повідомляє прес-служба Всеукраїнської аграрної ради (ВАР) у Facebook, на знак незгоди із діями влади у питанні земельної реформи аграрії вийшли зі своєю технікою до головних автомагістралей країни та перекрили їх у 17 точках.

Аграрії протестують на головних магістралях України / фото з прес-служби поліції та соціальних мереж

Зазначається, що до акції протесту із гаслом «Ні - розпродажу України» приєднались сільгоспвиробники у 13 регіонах: Вінницькій, Черкаській, Чернігівській, Тернопільській, Кіровоградській, Миколаївській, Хмельницькій, Житомирській, Одеській, Полтавській, Волинській, Рівненській, Львівській областях.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 26 вересня Кабінет міністрів України подав до Верховної Ради законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення».

Читайте такожАграрії вже намолотили майже 60 мільйонів тонн зерна

Урядовий законопроект передбачає відкриття ринку землі з 1 жовтня 2020 року, допуск до купівлі землі іноземців, а також обмеження - не більше 15% в області і 0,5% сільгоспземель в Україні в одні руки.

На даний момент у Верховній Раді зареєстровано 11 редакцій законопроекту про ринок землі.

18 жовтня Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики рекомендував парламенту ухвалити за основу альтернативний законопроект (№2178-10), який не допускає до купівлі землі юридичних осіб, кінцевими бенефіціарами яких є іноземці, до 1 січня 2024 року.