Ілюстрація REUTERS

Антимонопольний комітет рекомендує українським виробникам вина прибрати з продукції символіку, яка вказує на походження напоїв нібито з Грузії.

Читайте такожУкраїнського шампанського не буде: Рада прийняла закон про захист географічних брендів

Про це повідомила прес-служба АМКУ.

Відео дня

Згідно з повідомленням, АТ «Коблево» (Миколаївська область), СП «АКВАВІНТЕКС» і ЗАТ «Одесавінпром» (Одеська область) використовують для оформлення етикеток елементи грузинського прапора, написи буквами грузинського алфавіту, зображення карти Грузії, чоловіків у грузинських національних костюмах тощо. Крім того, назви напоїв недвозначно пов'язують їх із Кавказом. При цьому інформація про українського виробника напою вказана маленькими літерами.

"Рекомендації Комітету виноробам: вжити заходів щодо недопущення поширення на етикетках і контретикетках вина позначень, які можуть свідчити і бути сприйнятими як інформація про походження цього напою", - йдеться в повідомленні.

Про результати розгляду рекомендацій компанії мають повідомити АМКУ протягом 10 днів.

Як повідомляв УНІАН, у вересні Антимонопольний комітет України оштрафував великого закарпатського виробника вин "Котнар-М" на 758 тис. грн за використання упаковки, схожої на упаковку лікерів відомої ірландської торгової марки Baileys.