Покупець м'ясокомбінату був допущений до аукціону без сплати гарантійного внеску / фото УНІАН

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб скасував результати продажу пулу активів з Кременчуцьким м'ясокомбінатом і готує звернення щодо цих торгів у правоохоронні органи.

Читайте такожЕксперт розповів, як свинарі можуть знизити вартість виробництва м яса

Як повідомляється на сайті фонду, організатор торгів - "Універсальна товарно-сировинна біржа" - грубо порушила умови аукціону, допустивши до участі в торгах компанію "Бизнесресурс-Україна" без сплати гарантійного внеску. За підсумками торгів ця компанія стала переможцем аукціону, запропонувавши за пул понад 304 мільйони гривень, але не заплатила за придбаний пул протягом визначеного місяця.

Відео дня

Зазначається, що у разі відмови компанії платити за лот Фонд гарантування повинен стягнути гарантійний внесок та визнати переможцем учасника, який надав друге за величиною цінову пропозицію. Оскільки компанія, за згодою організатора торгів, не внесла гарантійний внесок, фонд вважає аукціон спотвореним і скасовує результати торгів.

Також повідомляється, що в складі пулу активів права вимоги за кредитами "ВТБ Банку", "Дельта Банку", "Банку" і банку "Фінанси та Кредит". Ключовими активами виступали цілісний майновий комплекс Кременчуцького м'ясокомбінату в Полтавській області та комплекс будівель в Одеській області.

Як повідомляв УНІАН, у ході очищення банківської системи України за 2014-2017 роки Національний банк прийняв рішення про виведення з ринку відносно 96 банків.

В результаті Фонд гарантування вкладів отримав в управління активи банків обсягом близько 500 мільярдів гривень за балансовою вартістю, однак їх реальна вартість виявилася в рази нижче по причині низької якості активів.

На даний час фонд продовжує ліквідацію 61 банку в Україні.