Фото УНІАН

Про це повідомила прес-служба компанії з посиланням на голову правління ДПЗКУ Олександра Григоровича.

Читайте такожСуд заарештував трьох підозрюваних у справі про нанесення збитків Державній зерновій корпорації

Згідно з повідомленням, минулого року виручка корпорації становила 13,1 млрд грн, перевищивши показник 2015 року на 5,6%. Валовий прибуток зріс на 7%, до 2,2 млрд грн. У 2016 році ДПЗКУ заробила 957 млн грн операційного прибутку проти 119 млн грн операційного збитку в 2015 році.

Відео дня

Прес-служба зазначила, що така позитивна динаміка свідчить про значне збільшення ефективності діяльності корпорації.

Читайте такожКабмін виключив Державну зернову корпорацію зі списку приватизації на 2017 рік

Як повідомляв УНІАН, ДПЗКУ показує негативний фінансовий результат чотири роки поспіль. У 2012 році корпорація залучила кредит від Експортно-імпортного банку Китаю на суму 3 млрд дол., з яких використано лише 500 млн дол., 1 млрд дол. знаходиться на депозитному рахунку в «Укрексімбанку». Ще 1,5 млрд дол. зберігаються в китайському банку. За резервування цих коштів корпорація сплатила 200 тис. дол. Однією з причин збитковості в компанії називають необхідність за договором з китайцями обслуговувати цей великий валютний кредит, використовувати кошти якого ДПЗКУ не має наміру.

ДПЗКУ – вертикально інтегрована компанія, яка проводить весь цикл робіт з зерновими та продуктами їх переробки: від виробництва до експорту. До складу ДПЗКУ входять 55 філій, їх загальна робоча місткість становить 3,75 млн тонн сільгоспкультур, у тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів – близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.