Россия запретила транзит украинской курятины

Федеральна служба з ветеринарного і фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляд) зупинила транзит через Росію до Узбекистану української продукції "Миронівської птахофабрики", що входить до складу найбільшого агрохолдингу "Миронівський хлібопродукт".

Згідно з повідомленням прес-служби, опублікованим на сайті Россільгоспнагляду, на цю українську продукцію відсутній дозвіл відомства на транзит територією РФ.

Читайте такожУ Росії заговорили про погіршення якості української продукції

Відео дня

"При перевірці з'ясувалося, що на цю партію товару відсутній дозвіл Россільгоспнагляду на транзит територією РФ. Співробітниками Россільгоспнагляду складено акт про порушення Єдиних ветеринарно-санітарних вимог", - говориться в повідомленні.

Зокрема, прес-служба повідомила, що в залізничному пункті пропуску Гуково було призупинено п'ять вагонів із м'ясом птиці кількостю в 188,5 тис. тонн. За даними Россільгоспнагляду, одержувач продукції - Global Leather Manufacture (Ташкент).

Як повідомляв УНІАН, Держветфітослужба України у зв'язку зі зверненням до неї Россільгоспнагляду з 6 лютого призупинила сертифікацію м'яса птиці «Миронівської птахофабрики» для поставок на ринок країн Митного союзу.

Довідка УНІАН. Агрохолдинг «Миронівський хлібопродукт» – один із найбільших українських виробників аграрної продукції. Крім птахівництва і суміжних виробництв, холдинг займається вирощуванням кукурудзи, соняшнику, пшениці, ріпаку, фруктів, а також виробництвом яловичини, ковбасних виробів. У 2013 році холдинг виробив 472,8 тис. тонн курятини, що на 17% більше, ніж роком раніше.

На ринку холдинг представлено торговими марками «Наша Ряба», «Легко!», «Дружба народів», «Бащинській», «Європродукт», «Сертифікований Ангус», «Фуа Гра». Земельний банк компанії становить близько 360 тис. гектарів.

Читайте також«Миронівський хлібопродукт» за рік скоротив прибуток на 48%