ЕЭК будет бороться с реэкспортом товаров в Россию через  Беларусь / novayagazeta-ug.ru

Євразійська економічна комісія (ЄЕК) створює робочу групу щодо запобігання реекспорту заборонених товарів через білоруську територію до Росії, йдеться в повідомленні ЄЕК, пише РИА Новости.

Раніше Россільгоспнагляд звернувся в ЄЕК, уряд і Мінсільгосппрод Білорусі з пропозицією про спільний фітосанітарний контроль зовнішнього кордону Митного союзу для обліку продукції, що надходить до Білорусі.

"Досягнуто домовленісті про створення робочої групи з вироблення узгоджених підходів у сфері виявлення та запобігання випадків поставок через білоруську територію до Російської Федерації товарів, що підпадають під заборону згідно з Постановою Уряду Російської Федерації від 7 серпня 2014 року № 778", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожІнфляція в Росії через путінське ембарго оновила трирічний максимумРосія з 7 серпня на рік обмежила імпорт низки товарів з країн, які ввели проти неї санкції, - США, країн ЄС, Канади, Австралії та Норвегії. До відповідного списку потрапили яловичина, свинина, фрукти, овочі, птиця, сири і молочна продукція, горіхи та інші продукти.

Після цього Россільгоспнагляд неодноразово повідомляв про численні спроби ввезення до РФ забороненої продукції з країн Євросоюзу і США. Як зазначає відомство, з 11 серпня по 24 вересня виявлено 88 спроб ввезення такої продукції до Росії з території Білорусі.