У Львові просять відкрити ринки / УНІАН

Львівський міський голова Андрій Садовий закликав владу відновити роботу продуктових ринків в умовах карантину.

Про це він написав на сторінці у Facebook.

Садовий визнав, що власники продуктових ринків, продавці та фермери опинилися в складній ситуації: товари псуються, часу обмаль. "З іншого боку - покупець, який купує дорожчі закордонні товари, не маючи права вибору", - додав він, нагадуючи про позицію епідеміологів, що вірус на відкритому повітрі поширюється значно слабше.

Відео дня

Читайте такожУ Львові вирішили, що робити з ринками: закриють, але не одразу

"Та все це розуміння не має жодного значення, поки робота ринків заборонена на державному рівні. Таке рішення ухвалила державна комісія з надзвичайних ситуацій. Я звертаюсь до прем’єр-міністра та головного санітарного лікаря України з проханням дозволити продуктовим ринкам працювати або затверджувати рішення про їх відкриття на місцевому рівні. Кожен міський голова дуже добре знає ринки свого міста і чого від них чекати. У Львові від початку карантину були жорсткі правила: порушуєш - закриваємо. Але я б дуже не хотів, щоб через одного-двох порушників страждали мільйони людей", - написав мер Львова.

Як повідомляв УНІАН, раніше в Кабміні заявляли, що розглядають можливість відкриття ринків. Офіційних рішень з цього питання поки не ухвалювалося.

Читайте також: