Програма дає можливість отримати безвідсотковий кредит строком на 5 років / фото УНІАН Володимир Гонтар

Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України профінансувало безвідсоткові кредити в розмірі до 500 тис.грн для аграріїв на загальну суму майже 32 млн грн.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав заступник міністра Тарас Висоцький.

Читайте такожУкраїнські аграрії розповіли про хід посівної озимих зернових

Відео дня

"Профінансовано заявки, подані фермерами України на отримання безвідсоткових кредитів у розмірі до 500 тис. грн... Програма, яка дає можливість отримати безвідсотковий кредит строком на 5 років, надзвичайно важлива. Ми будемо продовжувати її реалізацію", - написав він.

Зокрема, за програмою надання кредитів через Український державний фонд підтримки фермерських господарств (Укрдержфонд) виплачено 28,24 млн грн, за програмою здешевлення кредитів для фермерів - 3,57 млн грн.

Скріншот з Facebook

Висоцький зазначив, що кошти надійдуть на рахунки аграріїв на поточному тижні.

Програма держпідтримки АПК

  • На програму державної підтримки АПК у держбюджеті-2020 закладено 4 мільярди гривень, а також додаткові 240 мільйонів гривень на створення фонду часткового гарантування кредитів під купівлю землі.
  • З цієї суми 1,2 мільярда гривень передбачено на програму компенсації кредитів, 1 мільярд гривень - на часткову компенсацію вартості сільгосптехніки та обладнання, 1 мільярд гривень - на підтримку тваринництва, а також по 400 мільйонів гривень на садівництво та фермерство.
  • 2 вересня 2020 року Кабінет міністрів спростив доступ сільгоспвиробників до програми здешевлення кредитів, розширивши коло одержувачів державної допомоги.