Уперше за 5 років план розширено до чотирьох напрямків. Окрім "Успішного суспільства", "Здорової планети" й "Загального добробуту", у 2021 році також підбиті підсумки за напрямком "Перероблення пакування".

Додатково у звіті йдеться про зміни, які будуть запроваджені до 2025 і 2050 років. 

У межах реалізації плану сталого розвитку компанія Mars охопила більш ніж 442 000 осіб, серед яких фермери, робітники підприємств і жінки. Вони беруть участь у програмах з підтримки здоров'я (як фізичного, так і психічного), боротьби з дискримінацією та збільшення особистого доходу. Зокрема, понад 10 000 жінок взяли участь у кампанії #HereToBeHeard, висловивши свою думку щодо різних питань — від гендерної нерівності до жінок на керівних посадах.

Відео дня

Інший важливий напрямок, який Mars реалізує з 2017 року, — піклування про екологію. Як вказано у звіті, у 2021-му виробник скоротив викиди парникового газу на понад 6%, а нераціональне використання води — на 24%, якщо порівняти з 2015 роком. У довгострокових цілях компанії — досягти показників 27% і 50% відповідно у 2025 році. 

Піклуючись про загальний добробут, Mars постійно підвищує поживну цінність харчових продуктів власного виробництва. Так, вміст натрію було скорочено на понад 3% у 2021 році. Це дало змогу збільшити кількість порцій здорової їжі. 

Новий напрямок діяльності компанії, "Перероблення пакування", полягає у створенні пакування, яке можна переробляти, компостувати чи використовувати повторно. Згідно з даними зі звіту, 43% пакування в харчових продуктах Mars піддається вторинному перероблюванню.

Щоб дізнатися більше про результати "Плану сталого розвитку через покоління" компанії Mars, ознайомтеся з повним звітом.