Мінекономіки звільнило голову ДП "Укрспирт" / фото ukrspirt.com

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко звільнив Сергія Блескуна з посади в.о. директора ДП "Укрспирт".

Про це виданню LIGA.net повідомив сам Блескун.

За словами Блескуна, він зараз перебуває у відпустці й жодного разу з моменту призначення Петрашка міністром із ним не зустрічався.

Відео дня

Крім того, сьогодні профільний комітет Верховної Ради погодив законопроект №3443 про перенесення термінів приватизації спиртзаводів на 1 жовтня замість раніше проголосованого 1 липня. У самому законопроекті значиться 1 січня 2021 року.

Читайте такожКабмін раніше годині дозволив експорт етилового спирту

В асоціації "Укргорілка" вважають, що спиртова галузь ризикує залишитися в занепадницькому стані у власності держави й "під дахом нелегальних виробників".

"Зняття Блескуна з позиції в.о. голови ДП "Укрспирт" і блискавичний розгляд профільним парламентським комітетом з питань фінансової, податкової та митної політики законопроекту №3443 та погодження перенесення термінів приватизації та демонополізації до 1 жовтня 2020 - це чергова зупинка процесу роздержавлення спиртової галузі, який ми спостерігаємо роками", - прокоментували рішення в асоціації.

Як повідомляв УНІАН, державне підприємство "Укрспирт" у першому кварталі 2020 року збільшило чистий прибуток в 2,5 рази – до 9,3 млн грн проти 3,7 млн грн за аналогічний період минулого року.