Ілюстрація REUTERS

Державне підприємство "Укрспирт" у першому кварталі 2020 року збільшило чистий прибуток у 2,5 раза – до 9,3 млн грн проти 3,7 млн грн за аналогічний період минулого року. Про це повідомила прес-служба підприємства.

Читайте такожУкраїнці розповіли, на чому економлять під час карантину (опитування)

"За перший квартал 2020 року чистий прибуток ДП «Укрспирт» становив 9 млн 284 тис. гривень, що на 151% перевищує відповідний показник за аналогічний період минулого року", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Наголошується, що реалізація спирту за вказаний період зросла на 28% – до 1,5 млн декалітрів.

Також повідомляється, що за перші три місяці поточного року підприємство сплатило на 64% більше податків, у порівнянні з першим кварталом 2019 року - 153,3 млн грн.

"До такого фінансового результату призвела, зокрема, детінізація галузі. Вплив надав і новий спрощений механізм купівлі спирту, який ми ввели наприкінці березня для фізосіб-підприємців та юридичних осіб. Завдяки йому, за останні 10 днів березня було укладено 150 договорів і відвантажені 3510 літрів спирту", – наводяться в повідомленні слова в. о. голови "Укрспирту" Сергія Блескуна.

Як повідомляв УНІАН, з 2 по 30 квітня "Укрспирт" виготовив і поставив 4 млн літрів сировини українським виробникам антисептиків. Це стало можливим завдяки прийнятому Верховною Радою закону про додаткові економічні гарантії у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби, який до 30 квітня дозволяв виготовляти дезінфікуючий засіб (сировина для антисептиків) на базі заводів ДП "Укрспирт".

Довідка УНІАН. Державне підприємство "Укрспирт", створене на базі однойменного концерну у 2010 році, є монополістом у спиртовій галузі України.

Уряд почав приватизацію держпідприємства "Укрспирт", яку планує завершити до 1 липня 2021 року. На продаж буде виставлений 41 завод підприємства.