фото УНІАН

Компанія "Укрбудмонтаж", яка входить до складу корпорації "Укрбуд", завершила перший етап будівництва Централізованого сховища для відпрацьованого ядерного палива в зоні відчуження Чорнобильської АЕС, повідомляє прес-служба компанії.

Читайте такожУкраїна завдяки ЦСВЯП отримає ядерну незалежність від Росії – Порошенко

Згідно з повідомленням, компанія вже побудувала огорожу, пропускні пункти, службову автодорогу, каналізаційні та дренажні системи, водні резервуари, систему освітлення і електропостачання.

Відео дня

За інформацією прес-служби, "Укрбудмонтаж" продовжує будівництво 6 кілометрів залізниці, яка з'єднає сховище з існуючої залізничної інфраструктури в зоні відчуження. Виконані роботи дозволять перейти до основного етапу будівництва адміністративних будівель та площадки, на якій будуть розміщені контейнери з відпрацьованим ядерним паливом.

Довідка УНІАН. Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП) буде вміщати відпрацьоване паливо з трьох українських АЕС. Загальна ємність ЦСВЯП складе 16 529 відпрацьованих тепловиділяючих збірок для реакторів типу ВВЕР-440 та ВВЕР-1000. Підрядник будівництва контейнерів, в яких буде перебувати паливо, – американська компанія Holtec International. Функція експлуатації сховища покладено на держпідприємство "НАЕК "Енергоатом" – компанію-оператора АЕС, найбільшого виробника електроенергії в Україні.