Порушників може чекати максимальний штраф у розмірі 850 тис. грн / фото УНІАН

Національна комісія, яка здійснює регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), офіційно звернулася до Державної регуляторної служби для отримання дозволу на позапланові перевірки 20 облгазів у зв'язку з додатковими нарахуваннями для споживачів у платіжках за газ.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила голова НКРЕКП Оксана Кривенко, опублікувавши копії офіційного звернення.

«На підставі численних звернень громадян через донарахування їм обсягів природного газу, які враховують обсяги приведення до стандартних умов, звернулася із запитом до Державної регуляторної служби за погодженням проведення  позапланових перевірок 20 операторів газорозподільчих мереж», - написала Кривенко.

Відео дня

Читайте такожГазовий тиран. Фірташ не відпускає українців із рабства

Вона додала, що порушників може очікувати максимальний штраф у розмірі 850 тисяч гривень.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2018 року жителі України отримали платіжки за газ, суми в яких відрізнялися від вартості фактично спожитого ресурсу, а також, у багатьох випадках в платіжках було враховано заборгованості за попередні періоди, про які споживачі нічого не знали.

Наприкінці листопада НКРЕКП заборонила облгазам проводити донарахування в платіжках за природний газ.

Кабінет міністрів створив робочу групу для перевірки компаній, які постачають газ для населення (облгази, газзбути), більшість з яких належить бізнесменові Дмитру Фірташу, через додаткові нарахування для споживачів у платіжках за газ.