У Раді мають намір боротися з необґрунтованими рахунками за комуналку / фото УНІАН

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій заявляє, що вже підготовлений проект постанови про заходи з припинення "необґрунтованого нарахування платежів за газ побутовим споживачам.

Читайте такожНові тарифи: з наступного тижня кияни почнуть отримувати платіжки з підвищеною в 1,5-2 рази квартплатою

Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав на погоджувальній раді.

Відео дня

"На попередньому тижні ми домовилися про створення робочої групи з підготовки постанови про вжиття заходів для припинення необґрунтованого нарахування платежів за споживчий газ побутовим споживачам", - зазначив спікер.

Він додав, що такий проект постанови був підготовлений Апаратом Верховної Ради при взаємодії з низкою комітетів парламенту.

Парубій також повідомив, що проект постанови роздали представникам усіх фракцій для ознайомлення.

"Ми домовилися, що сьогодні голови фракцій після ознайомлення... підпишуть цей документ. Відповідно, в середу буде можливість його розглянути на комітеті, і в четвер його проголосувати", - прогнозує спікер.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2018 року жителі України отримали платіжки за газ, суми яких відрізнялися від вартості фактично спожитого ресурсу, а також, у багатьох випадках, в платіжках були враховані заборгованості за попередні періоди, про які споживачі нічого не знали.

Наприкінці листопада НКРЕКП заборонила облгазам проводити донарахування в платіжках за природний газ.

Кабінет міністрів створив робочу групу для перевірки компаній, що постачають газ для населення (облгази, газзбути), більшість з яких належить бізнесменові Дмитру Фірташу, за понаднарахування для споживачів у платіжках за газ.

У березні НКРЕКП планує почати перевірки 20 облгазів у зв'язку із понаднарахуваннями для споживачів у платіжках за газ.