Коболєв повідомив, що "Нафтогаз" повернеться до питання євробондів лише після виборів / фото УНІАН

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" планує повернутися до питання можливого випуску єврооблігацій після завершення виборів у країні, про що журналістам повідомив голова держкомпанії Андрій Коболєв.

Читайте такожПлани "Нафтогазу" з випуску євробондів обвалили цінні папери України - експерт

"Ми розглядаємо цю можливість", - сказав він, додавши, що доцільніше повернутися до цього питання саме після виборів.

Відео дня

При цьому глава "Нафтогазу" повідомив, що кошти, отримані від розміщення облігацій, компанія може спрямувати на закупівлю газу для підготовки країни до можливого сценарію, при якому Росія після завершення чинного контракту з 2020 року припинить транзит газу через Україну.

Як повідомляв УНІАН, у листопаді 2018 року "Нафтогаз" відклав випуск єврооблігацій через нестабільність ринку та високої потенційної вартості залучення коштів.

22 жовтня минулого року голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявляв, що компанія планує випуск єврооблігацій на суму 0,5-1 мільярда доларів. За його словами, метою залучення єврооблігацій є фінансова збалансованість компанії, в тому числі погашення кредитів.

Довідка УНІАН. НАК "Нафтогаз України" – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.