«Нафтогаз» знизить ціну на квітень для своїх побутових споживачів / фото УНІАН

Кінцева ціна газу для побутових споживачів Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» з 1 квітня 2019 року становитиме 8,38 грн за куб. м, що на 2% нижче ціни, яка була встановлена урядом, повідомила прес-служба компанії.

Читайте такожДонарахування в платіжках: ще чотири облгази Фірташа оштрафували на 3,4 мільйона

«У березні компанії «Нафтогазу» скористалися привабливою ринковою ситуацією і закупили достатні обсяги газу для забезпечення побутових споживачів групи. Враховуючи це, «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» знизить ціну на квітень для своїх побутових споживачів у Кіровоградській області та інших регіонах на 2%, не встановлюючи максимально можливу торговельну націнку постачальника, дозволену законодавством. Таким чином, кінцева ціна газу для побутових споживачів ЦПК «Нафтогаз України» становитиме 8,38 грн за куб. м замість 8,55 грн за куб. м», - сказано в повідомленні.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, «Нафтогаз України» з 1 квітня знижує мінімальні ціни на природний газ для промислових споживачів на 19% порівняно з березнем – до 7188 грн з 8886 грн за тис. кубометрів.

У жовтні 2018 року Кабінет міністрів прийняв рішення про підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада 2018 року – до 8550 грн за тисячу кубометрів.

Довідка УНІАН. НАК «Нафтогаз України» – найбільша державна вертикально інтегрована нафтогазова компанія України, підприємства якої видобувають близько 90% газу і нафти в країні. НАК займається розробкою родовищ, видобутком нафти і газу, їх транспортуванням, а також реалізацією нафтопродуктів через власну мережу АЗС.