Володимир Путін / REUTERS

Президент Росії Володимир Путін запропонував захистити від санкцій енергетичний сектор.

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це він сказав під час виступу на Петербурзькому міжнародному економічному форумі.

«Як перший крок пропонуємо, кажучи термінами дипломатії, провести свого роду демілітаризацію ключових сфер глобальної економіки і торгівлі, а саме, захистити від торговельних і санкційних воєн поставки товарів першої необхідності - ліків, медичного обладнання, а також систем для ЖКГ, енергетики, які дозволяють знижувати навантаження на навколишнє середовище і клімат», - сказав Путін.

Відео дня

За його словами, йдеться про сфери, які важливі для життя і здоров'я мільйонів людей на планеті.

Читайте такожДанія може перешкодити запуску «Північного потоку-2» до кінця 2019 року

Водночас він заявив, що проект будівництва газопроводу «Північний потік-2» в обхід України покликаний підвищити енергобезпеку Європи і створити нові робочі місця. «Він повністю відповідає національним інтересам усіх учасників - і європейців, і Росії. Якби не відповідав, ми б не побачили там європейських партнерів, ну хто туди силоміць притягне. Прийшли, бо зацікавлені в реалізації цього проекту», - сказав російський президент.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня члени комітету Сенату США у закордонних справах республіканець Тед Круз і демократка Джин Шахін заявили, що планують представити законопроект про введення санкцій проти компаній, що беруть участь в будівництві газопроводу «Північний потік-2».

Довідка УНІАН. Проектом «Північний потік-2» передбачено будівництво і робота двох гілок газопроводу загальною потужністю 55 млрд кубометрів газу на рік від узбережжя Росії через Балтійське море до Німеччини. Новий трубопровід в обхід України планується побудувати поряд із уже існуючим «Північним потоком-1». Будівництво газопроводу має завершитися до кінця 2019 року. Протяжність трубопроводу становитиме 1220 км, він має з'єднати російську Усть-Лугу і німецький Грайфсвальд. Україна виступає проти будівництва «Північного потоку-2».