Ілюстрація REUTERS

Світові ціни на нафту вранці в четвер різко прискорили темпи зростання - з 1,5% до 3% на тлі геополітичної напруженості на Близькому Сході і зниження запасів сировини в США.

Читайте такожЦіни на нафту підскочили після нападу на танкери поблизу Ірану

Про це повідомляє Прайм.

Відео дня

"Станом на 9:50 ціна серпневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 3,02% - до 63,7 долара за барель, вартість серпневих ф'ючерсів на нафту марки WTI - на 3,08%, до 55,62 долара за барель. Раніше вранці ціни на нафту зросли на 1,5-1,8%", - йдеться в повідомленні.

За даними телеканалу Press TV, Корпус вартових ісламської революції (КВІР) в четвер зранку заявив, що збив американський розвідувальний безпілотник у провінції Хормозган на півдні Ірану після того, як той порушив повітряний простір Ірану. При цьому Центральне командування збройних сил США (CENTCOM) заявило, що американських безпілотників у повітряному просторі Ірану не було.

Ринок продовжує відігравати і опубліковані в середу дані американського міненерго, згідно з якими запаси нафти в США за минулий тиждень знизилися на 3,1 мільйона барелів. Аналітики очікували скорочення запасів лише на 1 мільйон барелів.