На ринку дизеля спостерігається істотне зниження ціни в оптовому сегменті / фото УНІАН

Представник президента в уряді Андрій Герус закликав учасників ринку знизити роздрібні ціни на дизпальне слідом за гуртовими. Про це він написав у Facebook.

Читайте такожРинок пального в Україні. Чи впадуть ціни на бензин й автогаз

«Вже місяць на ринку дизеля спостерігається істотне зниження ціни в гуртовому сегменті. За останні 2 місяці таке зниження становило 18%, або майже 5 грн/літр», - написав Герус.

Відео дня

При цьому він зазначив, що таке падіння не отримало свого відбиття в зниженні роздрібної ціни. За його словами, якщо раніше типовою роздрібною маржею було близько 5 грн/літр, то зараз така маржа більш як 7,5 грн.

«Наполегливе прохання до учасників ринку відреагувати на зміну цінової кон'юнктури. Щоб споживачі вже найближчим часом могли відчути перевагу конкурентного ринку у вигляді обґрунтованого зниження цін - а це 2,5 млн українців, які користуються дизельними автомобілями, а також бізнес-сегмент, який заправляє свої авто на АЗС», - написав він.

«Підкреслюю, це не якісь суб'єктивні волюнтаристські побажання, відповідні висновки базуються виключно на об'єктивних даних», - додав він.

Як повідомляв УНІАН, ціни на заправках в Україні зростали з кінця серпня 2018 року на тлі істотного зростання світових цін на нафту, які почали знижуватися в другій половині жовтня, потягнувши за собою роздрібні ціни на бензин і ДП в Україні.